Jouw kennis bijspijkeren

6 - 10 februari 2023 | Jaarbeurs | Utrecht

Activiteiten

BouwBeurs 2023 heeft een breed contentprogramma en een ruim aanbod aan slimme en duurzame oplossingen.

Bezoek een van de pleinen, of rust uit terwijl je luistert naar een belangrijke speler in het BouwBeurs Nieuwscafé.

Hieronder vind je een overzicht van activiteiten die je zeker gaat aantreffen. Kom regelmatig terug voor de laatste updates en maak jouw bezoek aan BouwBeurs 2023 er een om nooit te vergeten.

BouwBeurs Nieuwscafé

Het BouwBeurs Nieuws Café (powered by aannemervak.nl) staat in het teken van actuele en interessante onderwerpen die de bouw raken. Ondernemers, fabrikanten en captains of industry worden heel de week geïnterviewd. Gastheer is Frans Reichardt. Het BouwBeurs Nieuws Café is te vinden in de doorloop tussen hal 7 en hal 8.

Programma en Live stream

Glasplein

Op het Glasplein, in samenwerking met de Vakgroep GLAS van Koninklijke Bouwend Nederland, vind je alle innovaties en ontwikkelingen die op het gebied van glas denkbaar zijn. Op 9 februari wordt de Glas Award 2023 uitgereikt aan het project dat vlakglas het beste heeft toegepast in het interieur en/of exterieur van een gebouw.

Meer over het Glasplein

Houtpaviljoen

Het Houtpaviljoen is een initiatief van bedrijven en organisaties uit het brede houtvak in
zowel Nederland als buitenland. Stuk voor stuk ondernemers die hout een warm hart toedragen. Hout is immers een betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal van hoge kwaliteit.

Meer over het Houtpaviljoen

Loopbaanplein

Jouw carrière een boost geven? Op zoek naar aanvullende scholing, de beste opleiders, detacheerders en uitzendbureaus in de bouw. Je vindt het allemaal op het BouwBeurs Loopbaanplein.

Naar het Loopbaanplein

Wonderwoods bezoeken

‘Wonderwoods, een icoon voor de stad Utrecht en een wereldwijde inspiratiebron voor een nieuwe balans tussen natuur en het leven in de stad’, zo wil Wonderwoods bekend staan. Jij kunt Wonderwoods bezoeken tijdens BouwBeurs 2023.

Meer informatie en aanmelden

Tegelplein

Op het BouwBeurs Tegelplein haal je de laatste informatie en toepassingen van belang voor de tegelzetter. Vooraanstaande bedrijven geven voorlichting en er zijn continu product- en projectpresentaties.

Naar het Tegelplein

VLOK Kennisplein

Nieuw op de BouwBeurs: het VLOK Kennis Plein voor Vakmensen. De naam zegt het al: een plein waar bezoekers van de Bouwbeurs kennis kunnen vergaren over verzekeringen, materialen, werk, etc. Doe mee aan een wedstrijd, laat je inspireren tijdens een sessie en haak aan bij een workshop.

Naar het VLOK Kennisplein

Tech Forum

In het Tech Forum maak je kennis met de toekomst. In dit theater staan digitalisering, techniek en industrialisering centraal. Vakspecialisten en experts praten je bij over de meest duurzame en innovatieve systemen en technieken. Maak je werk zo efficiënt en slim mogelijk!

Bekijk programma

Cirkel Theater

Alles weten over circulair ontwerpen en bouwen? Bezoek het Cirkel Theater tijdens BouwBeurs 2023 waar verschillende sprekers je over de ontwikkelingen vertellen binnen dit actuele thema, zoals Natuurinclusief bouwen, circulair slopen en een spoedcursus houtbouw.

Bekijk programma

Natuurinclusief Bouwen

Nieuw dit jaar op BouwBeurs 2023 is het Natuurinclusief bouwen paviljoen. Natuurinclusief bouwen is een duurzame manier van bouwen waar lokale biodiversiteit en natuurwaarden centraal staan

Naar het paviljoen

Start-Up straat

Maak in de BouwBeurs Start-Up straat kennis met bedrijven die de stap naar zelfstandigheid hebben gezet. Omdat er een nieuw briljant idee ontstond, een prachtige innovatie de kop op stak of gewoon omdat het tijd was om je eigen ding te doen.

Naar de Start-Up straat

BouwBeurs 2023 Awards

De vakjury van de BouwBeurs Awards 2023 heeft 9 innovaties genomineerd in 3 categorieën. De prijzen worden tijdens de opening van de BouwBeurs uitgereikt. Jij kunt nog tot en met 30 januari stemmen op jouw favoriet voor de publiekspijs.

Nu stemmen op jouw favoriet!

Veiligheidsplein

Veilig werken is nummer 1. Op het Veiligheidsplein vind je een aantal marktpartijen die je graag informeren over hun producten en diensten. Je vindt hier opleiders en leveranciers jou helpen jouw werk nóg veiliger te maken.

Naar het Veiligheidsplein

Harvesting Demo’s

Op 9 februari vind je een harvester die in de bosbouw wordt gebruikt op het buitenterrein naast het BouwBeurs café. Die dag worden verschillende demo’s gegeven. Je vindt het terrein tussen hal 7 en 12.

Meer over de demo's

Influencers op BouwBeurs

BouwBeurs gaat de samenwerking aan met bekende bouw-influencers die op social media filmpjes plaatsen. Grappen uithalen bij collega’s, leuke bouwtips of reviews over gereedschappen. Ontmoet ze op de beursvloer!

Naar de influencers

BouwBeurs Ladies Lunch!

BouwBeurs presenteert met trots de eerste BouwBeurs Ladies Lunch. Op 8 februari komen vrouwen uit het bouwvak samen in het BouwBeurs Café. Onder het genot van een lunch delen ze hun kennis en ervaringen. Een middag die geheel in het teken staat van de bouwvrouw.
Even niet ‘one of the guys’, maar dames onder elkaar!

Studentendagen

Maandag 6 en dinsdag 7 februari zijn de BouwBeurs Studentendagen. Dan kun je als aankomend talent kennis maken met alles wat de bouw zo geweldig maakt. Want samen bouwen aan jouw toekomst.

Er zijn 2 verschillende routes beschikbaar en de formulieren hiervoor zijn af te halen bij de studentenbalie bij entree Oost (stationskant) van de Jaarbeurshallen. En heb jij de meeste antwoorden goed? Dan maak je kans op een leuke goodie!

WP Innovatieroute 2023

Tijdens BouwBeurs 2023 organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de WP Innovatieroute. De rondleiding bestaat uit vijf presentaties (ca 20 minuten per standhouder), gegeven door experts die je alles vertellen over de actuele ontwikkelingen op het gebied van duurzame klimaattechnologie. Ben jij werkzaam als technisch bouwprofessional? Dan biedt de WP Innovatieroute je veel nieuwe informatie!

Elke route bestaat uit maximaal 30 deelnemers.

Meld je hier aan voor de route

BouwBeurs Café

Waar kan je op je gemak je bezoek voorbereiden met een kop koffie? Even zitten om te overleggen? Maak je beursdag extra gezellig met een drankje, goede muziek en een lekkere hap eten? Dat kan allemaal in het BouwBeurs Café!

Iedere dag zijn er verschillende optredens, verzorgd door RadioNL. Wil je weten of jouw favoriete artiest aanwezig is?

Bekijk het programma

Diverse routes

Tijdens BouwBeurs 2023 kun je diverse routes over de beursvloer volgen. Zo mis jij geen belangrijke ontwikkelingen bij het volgen van de innovatieroute en kom je alles over duurzaamheid te weten via de duurzaamheidsroute.

Meer over de routes