Bouw en Installatie Hub 23 mei 2023

Wiha-gereedschapsrugzak-sets wint Red Dot

Wiha wint een Red Dot in de Red Dot Award: Product Design 2023 voor zijn nieuw geïntroduceerde gereedschaprugzak-sets. De Red Dot Design Award behoort met zijn meer dan 60-jarige geschiedenis en jaarlijks ongeveer 20.000 inzendingen tot de grootste designcompetities wereldwijd.

De gereedschaprugzak-sets bieden dankzij talrijke design- en functie-elementen veelzijdig nut en gebruikersvoordelen tijdens het dagelijkse werk. De selectie handgereedschappen is, afhankelijk van de inhoudsvariant, voor elektrische of mechanische toepassingen nauwkeurig samengesteld. Aan de binnenkant is er verder veel opbergruimte voor meer gereedschappen of andere benodigdheden. Het rugzak-design zelf combineert een reeks bijzonderheden en kenmerken, die op het gebied van functionaliteit, robuustheid, ergonomie en vooral veiligheid hun dragers veelzijdige ondersteuning bieden bij mobiele toepassingen of op bouwplaatsen. Daartoe behoren bijv. een apart kantoor-vak voor laptop en Co., de kantelveilige stand dankzij een stabiele en waterbestendige onderbak of een doordacht vakkensysteem voor het gemakkelijk en goed georganiseerd uithalen en opbergen van de gereedschappen. 77 opberg- en 30 bevestigingsmogelijkheden zorgen voor maximale flexibiliteit bij de individuele inhoud.

Design en functionaliteit

‘Wij zijn erg trots dat ons gereedschaprugzak-concept de jury van de gerenommeerde Red Dot Award kon overtuigen’, zegt Wiha-Marketingleider Sven Wilde en hij gaat verder: ‘In de ontwikkeling ervan zijn vele ideeen en suggesties meegenomen die wij uit gesprekken met gebruikers of tijdens behoefte- en situatie-analyses op bouwplaatsen verkregen hebben. Het was ons doel, een groot aantal typische en frequente uitdagingen en moeilijkheden in één product op te lossen tijdens mobiele werkzaamheden. Ons nieuwe product moet een merkbare meerwaarde bieden vergeleken met bestaande gereedschapassortimenten c.q. transportoplossingen. De onderscheiding en ering van Red Dot bevestigen ons parallel met een extreem goede marktintroductiestart dat wij een prachtig product gecreëerd hebben, dat overtuigt als het gaat om design en functionaliteit.’

Bouw & Installatie Hub

Dit is een artikel van Bouw & Installatie Hub. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws uit de bouw- en installatiesector? Neem dan een kijkje op de hub en meld je aan voor de online community.

Bouw & Installatie Hub

Alles over Bouw & Installatie