Deadline inzending: 5 december 2023

BouwBeurs Awards 2023

De BouwBeurs Awards zijn in het leven geroepen door de organisatie van BouwBeurs om meer aandacht te vragen voor de innovaties in de branche. Iedere exposant maakt kans een van de drie awards in de wacht te slepen.

Snel reageren

Hoe je mee kunt doen en wat de spelregels zijn, lees je hieronder. De deadline voor het aanmelden van jouw innovatie is 5 december 2022. Wacht dus niet te lang met jouw aanmelding!

De winnaars worden tijdens BouwBeurs 2023 bekendgemaakt.

Hoe doe je mee

De BouwBeurs Awards zijn in het leven geroepen om de spotlight te richten op de vele innovaties die ieder jaar weer in de bouw worden geïntroduceerd. Tijdens BouwBeurs 2023 worden de winnaars extra in het zonnetje gezet.

De vakjury zal uit de inzendingen winnaars kiezen in de categorieën:

 • Circulariteit
 • Slim en Efficiënt
 • Vakmensen zaken

De winnaars worden tijdens BouwBeurs 2023 bekendgemaakt.

De Categorieën

Circulariteit

Producten, diensten en concepten die bijdragen aan het circulair krijgen van de bouw en het stimuleren van duurzaamheid in de gebouwde omgeving. De inzendingen zorgen voor een betere planeet, beantwoorden aan de vraag naar duurzame en verantwoorde oplossingen in nieuwbouw én renovatie, en bieden de traditionele kolom handvatten om te innoveren, te veranderen en toekomstbestendig te blijven.

Slim & Efficiënt

Technologieën waarmee slimmer en efficiënter kan worden gebouwd dan met de traditionele bouwmethodieken. Door digitalisering en/of industrialisering kan er meer tijd en dus ook geld worden bespaard, waardoor een bouwtraject sneller en soepeler kan verlopen. Bovendien is bij een aantal slimme technologieën ook minder mankracht nodig. Hiermee draagt het ook bij aan het oplossen van andere uitdagingen zoals het personeelstekort.

Vakmensen zaken

Deze categorie is het terrein van de werkvloer. Het domein van de mens die het moet maken. Producten, diensten of concepten die het werk verlichten, eenvoudiger maken, of het voor de vakmens aantrekkelijk maken. Een praktisch ingestelde categorie, waarin het welzijn en welbevinden van de vakman voorop staat. Denk aan gereedschappen, vakmethoden; slimme oplossingen waar de mensen op de werkvloer, die we zo keihard nodig hebben, de handjes voor elkaar krijgen.

De spelregels

Om deel te kunnen nemen moet je je aan een aantal spelregels houden:

 • Deelname staat open voor ingeschreven deelnemers aan BouwBeurs.
 • De inzending moet geïntroduceerd zijn na 1 februari 2020.
 • Deelname is kosteloos.
 • De productdocumentatie beschrijft het project op hoofdlijnen met maximaal 3 A4 [pdf] textuele toelichting op plan/product en proces, met vermelding van initiatiefnemer, opdrachtgever, ontwerper en andere uitvoerende partijen, Visuele informatie zoals tekeningen en foto’s en een samenvatting van het product/project in maximaal 300 woorden in een word-document en één foto in hoge resolutie [300 dpi, jpg] die dient voor publicatie op de website van de prijs.
 • De inzending gebeurt digitaal (incl. specificaties en beeld van product of dienst).
 • De inzender krijgt een bericht van ontvangst van de inzending.
 • De jury bepaalt de genomineerden per categorie en deze worden begin januari bekend gemaakt.
 • Door een product/project in te zenden gaat de inzender onvoorwaardelijk akkoord met het bepaalde in de voornoemde spelregels.
Project aanmelden

De jury

Marjet Rutten
Klimaatburgemeester Vijfheerenlanden

Martijn Carlier
Manager Aanjagen Digitalisering digiGO BimLoket

Dennis Kosten
Directeur bij VLOK

Margo Caspers
Specialist ergonomie/ fysieke belasting bij Volandis

Teun Schröder
Redactiechef en redacteur circulaire economie bij Change Inc.

Project aanmelden