Programma

 

 BouwBeurs-RD

MAANDAG 4 FEBRUARI - INDUSTRIALISATIE EN DIGITALISERING
Ambassadeur: Charlotte Trip, Hogeschool Utrecht

In razendsnel tempo zijn de tools - de softwarepakketten en afgeleide instrumenten - voor het ontwerpen en maken van gebouwen zich aan het ontwikkelen. BIM is niet meer weg te denken, steeds vaker worden projecten integraal en multidisciplinair aangevlogen. Op maandag 4 februari gaat het over bits en bricks, over het managen van processen en nieuwe ontwikkelingen die de traditionele bouw op hun grondvesten zullen laten schudden.
>> Lees meer
>> Lees hier het uitgebreide interview met Charlotte Trip
>> Bekijk hier het hele dagprogramma

 

 BouwBeurs-RD

DINSDAG 5 FEBRUARI - STEDELIJKE VERNIEUWING
Ambassadeur: Robert Winkel, Mei architects and planners

“Context is de nieuwe stad!”, zegt Robert Winkel als hij praat over de binnenstedelijke opgaven van nu en de toekomst. Natuurlijk gaat het binnen dit thema over transformatie, renovatie en verdichting met nieuwbouw. Maar het is niet meer voldoende om alleen naar de bouwkundige en stedenbouwkundige
randvoorwaarden van de plek te kijken: het gaat om veel meer. Om de geschiedenis van de plek, sociaal-maatschappelijke ontwikkelingen, infrastructurele en logistieke aspecten.
>> Lees meer
>> Lees hier het uitgebreide interview met Robert Winkel
>> Bekijk hier het hele dagprogramma

Themasponsor: Faay Vianen
>> Lees hier het uitgebreide interview met Monique Faay van Faay Vianen

 

 BouwBeurs-RD

WOENSDAG 6 FEBRUARI - GEZONDE GEBOUWEN, ONTWERPEN MET LICHT EN LUCHT
Ambassadeur: Ronald Schleurholts, cepezed

De mens is bijna de hele dag binnensdeurs en heeft vrijwel geen contact meer met de natuur
en natuurlijke ritmes. Met dat besef kijkt Ronald Schleurholts anders naar ontwerp- en bouwopgaven.
“Daglicht bepaalt het levensritme, de mens heeft contact nodig met de natuur”, zo stelt deze thema-ambassadeur. Zijn devies: zoveel mogelijk daglicht in gebouwen binnen laten, zorgen voor natuurlijke ventilatiestromen en probeer de natuur in en bij het gebouw te halen. Deze dag leren we veel over biologie, over natuurlijke bouwmaterialen, flexibele gebouwen. En natuurlijk over ontwerpen met licht en lucht.
>> Lees meer
>> Lees hier het uitgebreide interview met Ronald Schleurholts
>> Bekijk hier het hele dagprogramma

Themasponsor: Velux
>> Lees hier het uitgebreide interview met Marthijn Reekers, architect bij themasponsor Velux

 

 BouwBeurs-RD

DONDERDAG 7 FEBRUARI - CIRCULAIR ONTWERPEN EN BOUWEN
Ambassadeur: Tom Frantzen, Frantzen et al, Lemniskade

Dat dit thema op de agenda staat van BouwBeurs R&D, zal niemand verwonderen. Heel veel wordt tegenwoordig “circulair” genoemd. Aan Tom Frantzen de taak om de opgave van het circulair ontwerpen en bouwen te duiden. Dat gaat over vele schaalniveau’s, zo stelt hij: “Het is belangrijk om te bouwen met hernieuwbare materialen en bij het ontwerp al na te denken over hoe we grondstoffen kunnen terugwinnen als het gebouw zijn functie verliest. Maar laten we ook proberen om gebouwen te maken die geschikt zijn voor alternatief gebruikt, om waar het kan sloop te voorkomen.” De dag wordt gevuld met nieuwe initiatieven op het gebied van circulaire productie, projecten en ervaringsdeskundigen. Zodat we de bomen in het circulaire bos gaan zien.
>> Lees meer
>> Lees hier het uitgebreide interview met Tom Frantzen
>> Bekijk hier het hele dagprogramma

Themasponsor: Assa Abloy Entrance Systems

>> Lees hier de uitgebreide nieuwspagina van Assa Abloy Entrance Systems

 

BouwBeurs-RD

VRIJDAG 8 FEBRUARI - EXTREME ENGINEERING IN DE LAGE LANDEN
Ambassadeur: Salomé Galjaard, Arup

Technologie en data kunnen een instrument zijn om te ontwerpen - op verschillende schaalniveaus. Salomé Galjaard is binnen ARUP, maar deze dag ook voor de bezoekers van BouwBeurs R&D, de spin in het web van vernieuwing. Wat zijn nieuwe ontwikkelingen, spannende projecten en waar is de constructieve en bouwkundige innovatiekracht maximaal ingezet? We leren het op deze dag, waar het zal gaan van super lichtgewicht tot extreem solide (bijvoorbeeld omdat de aardbodem kan bewegen). Super nieuwsgierige mensen bezoeken BouwBeurs op vrijdag!
>> Lees meer
>> Lees hier het uitgebreide interview met Salomé Galjaard
>> Bekijk hier het hele dagprogramma

 

-->