Circulair ontwerpen en bouwen: ga in gesprek tijdens BouwBeurs R&D 2019

 

Als hoofdsponsor van de themadag Circulair Ontwerpen & Bouwen is ook ASSA ABLOY Entrance Systems aanwezig op BouwBeurs R&D, van 4 tot en met 8 februari 2019 in de Jaarbeurs in Utrecht. De themadag Circulair Ontwerpen & Bouwen vindt plaats op donderdag 7 februari, en staat compleet in het teken van circulariteit. Ook bezoekers wordt gevraagd mee te denken om de route naar circulariteit te versnellen. Een belangrijke doelgroep daarbij zijn architecten en bouwkundig ingenieurs. Samen wordt bespreken hoe we circulariteit een plek kunnen geven in het ontwerpen en bouwen van projecten, om zo met elkaar projecten duurzamer en circulair te maken.

Wat is een Environmental Product Declaration (EPD)? 
Een EPD is een internationaal erkend document, waarin de duurzaamheidsgegevens van een product worden vermeld. Maar wat kunt u ermee, en waarom is het belangrijk?

Lees snel verder

Producten een zo lang mogelijk leven geven

Een van de onderwerpen die aan bod komt is het verlengen van de levensduur van producten. In de Nederlandse bouwpraktijk lopen veel processen vaak nog lineair. Ook bij ASSA ABLOY Entrance Systems worden producten overwegend volgens de traditionele wijze geleverd en onderhouden, maar wel in combinatie met constante innovaties vanuit een milieubewuste visie. Denk aan maatregelen om producten minder energie te laten verbruiken of minder uitstoot te genereren tijdens het productieproces. Alles wordt bovendien gemeten en daarbij worden strenge doelen gesteld. Zo is het de bedoeling om producten een zo lang mogelijk leven te geven. Onderdelen die aan slijtage onderhevig zijn, kunnen eenvoudig worden vervangen. Andere onderdelen – zoals elementen van glas en staal – worden juist heel robuust uitgevoerd, zodat ze lang meegaan. Denk ook aan modulaire elementen, die makkelijk als geheel te vervangen zijn om bedrijfsprocessen zo weinig mogelijk te verstoren. Dat gebeurt bijvoorbeeld bij sectionaaldeuren, die veel worden gebruikt voor distributiecentra.

Duurzaamheid staat ook in Zweden hoog op de agenda

Bij de internationale ASSA ABLOY Group staat het thema duurzaamheid al tientallen jaren hoog op de agenda. Zowel in Nederland als vanuit het hoofdkantoor in Zweden wordt veel onderzoek gedaan naar grondstoffen, nieuwe businessmodellen en energievraagstukken. ASSA ABLOY is als groep ook partner van de World Green Building Council en praat mee over de grote vraagstukken rondom duurzaamheid en energie. Op de themadag Circulair Ontwerpen & Bouwen gaan we dan ook graag het gesprek met u aan. Schrijf u nu in en ontmoet ons op de BouwBeurs R&D 2019.  

Waarom u moet weten wat de U-waarde is…
U-waarde: een klein woordje met een grote betekenis voor iedereen die zich bezighoudt met de energie-uitstoot van gebouwen.

Lees meer over de U-waarde en hoe u deze zelf kunt berekenen

Energiebesparing door de juiste service: hoe onderhoudt u uw toegangsoplossing? 
Verduurzaming van gebouwen is van groot belang. Hoe zorgt u dat uw gebouw klaar is voor de toekomst? Het onderhoud van uw toegangsoplossingen speelt daarbij een belangrijke rol.

Lees meer

 

 

-->