Themaroute Circulair ontwerpen en bouwen

Themaroute BouwBeurs R&D donderdag 7 februari 2019
Thema Circulair Ontwerpen & Bouwen

Themasponsor

Ga in gesprek tijdens BouwBeurs R&D 2019
Als hoofdsponsor van de themadag Circulair Ontwerpen & Bouwen is ook ASSA ABLOY Entrance Systems aanwezig opBouwBeurs R&D. Bezoekers wordt gevraagd mee te denkenom de route naar circulariteit te versnellen. Een belangrijke doelgroep daarbij zijn architecten en bouwkundig ingenieurs. Samen wordt besproken hoe we circulariteit een plek kunnen geven in het ontwerpen en bouwen van projecten, om zo met elkaar projecten duurzamer en circulair te maken.
Bij de internationale ASSA ABLOY Group staat het thema duurzaamheid al tientallen jaren hoog op de agenda. Zowel in Nederland als vanuit het hoofdkantoor in Zweden wordt veel onderzoek gedaan naar grondstoffen, nieuwe businessmodellen en energievraagstukken. ASSA ABLOY is als groep ook partner van de World Green Building Council en praat mee over de grote vraagstukken rondom duurzaamheid en energie. Op de themadag Circulair Ontwerpen & Bouwen gaan we dan ook graag het gesprek met u aan.

Themaroute

Koninklijke Mosa
Hal 7, stand D140
Mosa heeft Cradle to Cradle Silver-certificeringen behaald voor bijna alle wand- en vloertegels, op basis van vijf criteria: de zuiverheid van grondstoffen, recycling, energie- en watergebruik, en sociale omstandigheden.

CBOX Containers Nederland
Hal 8, stand A083
Zeecontainers voor tijdelijke huisvesting, voor verhuur of verkoop. Verschillende functies beschikbaar, van woning en kantoor tot gekoelde unit of offshore verblijf. Ook op maat ingericht.

R&D Lounge
In het hart van hal 9 is dit de plek om collega’s te ontmoeten en tijd te nemen voor een hapje en een drankje. Haal hier ook de informatie voor een volgende themaroute over BouwBeurs.

VELUX Nederland
Hal 9, stand B040
De passie voor daglicht, frisse lucht en comfortabeler leefomgevingen is de basis van het bedrijf VELUX en tot op de dag van vandaag de belangrijkste drijfveer. VELUX Nederland, BMN Bouwmaterialen en afvalverwerker SUEZ zijn daarom een samenwerking gestart om VELUX dakramen terug te nemen in plaats van weg te gooien.

De Groot Vroomshoop
Hal 9, stand A026
Bouwt bewust met hout, circulair, hergebruiken bouwelementen, verplaatsen gebouwen naar nieuwe plekken voor nieuwe mensen. “Voor volgende generaties dus.” De Groot introduceerde het prefab bouwen in serie en startte daarmee zijn levenswerk. Nu bouwen we circulair.

VBI
Hal 9, stand C094
Tijdens de BouwBeurs toetst VBI haar ideeën voor een nieuw prefab kant-en-klaar vloersysteem voor grondgebonden woningen aan de meningen van bezoekers. Het montagegemak en het geheel droge bouwproces verbeteren de kwaliteit van de bouw en reduceren arbeid op de bouwplaats.

Kreunen Kunststoffen
Hal 10, stand B065
DTS kunststof onderdorpels zijn 100% circulair  en kunnen volledig naar wens worden uitgevoerd. Voor de kunststof en aluminium kozijnindustrie is er naast het circulaire universele VARIPRO systeem, nu ook het VARIPRO-plus systeem.

Platowood
Hal 10, stand D068
Door het hydro-thermische modificatieproces worden de aanwezige eigenschappen in het hout versterkt, zónder chemische toevoegingen.

Houtpaviljoen
Hal 10, stand F010
Het Houtpaviljoen is een initiatief van acht bedrijven en organisaties in het brede houtvak in zowel Nederland als daarbuiten. Beursthema is ‘Bouwen op Hout!’ met in de hoofdrol het ‘betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal van hoge kwaliteit’.

Derbigum Nederland
Hal 11, stand C028
Specialist in energiebesparende en -producerende dakbedekkingsmaterialen, waaronder gerecycled bitumen. Baseline: ‘Making Buildings Smart’, met als doel opdrachtgevers energiekosten te besparen, hernieuwbare energie te produceren en de ecologische voetafdruk van het gebouw te beperken

IsoBouw
Hal 11, stand D010
Met  beursthema: ‘We are circular!’ presenteert Isobouw isolatiesystemen voor nieuwbouw- én renovatiedoeleinden. Bijvoorbeeld: Airpop® heeft een uitstekend isolerend vermogen. Het bestaat voor 98% uit lucht en is onbeperkt recyclebaar.

 

 

-->