Extreme engineering

Themaroute BouwBeurs R&D vrijdag 8 februari 2019
Thema Extreme Engineering in de Lage Landen

Hamwells
Hal 7, stand F028
Energiebesparende integrale oplossingen voor sanitaire installaties. Introductie op BouwBeurs: Blue, een douchekolom met geïntegreerde warmteterugwinning. HomeSpa is een douchekolom met twee functies: een traditionele douche en een circulaire douche. Hiermee is het groot genieten, en toch besparen.
 
Canon Nederland
Hal 9, stand A099
Efficiënter ontwerpen en innoveren door visuele samenwerking. Met een reeks innovatieve producten en technologieën om informatie eenvoudiger te delen en effectiever te communiceren, ondersteunt Canon lean werken en BIM.

Archidat Bouwformatie
Hal 9, stand A110
Het delen van kennis staat centraal: op BouwBeurs wordt het handboek BouwdetailWijzer BENG 2020 gepresenteerd, met een uitgebreid onderzoek, waarin de impact van BENG op de bouwkosten en detaillering in beeld wordt gebracht.

Schöck Nederland
Hal 9, stand B071
Specialist in de ontwikkeling, engineering, advisering en verkoop van innovatieve oplossingen op het gebied van thermische onderbrekingen, wapeningstechniek en verankeringssystemen. Met het credo: eenvoudig beter bouwen met Schöck Technologie.

VBI
Hal 9, stand C094
VBI is samen met partners een innovatietraject gestart voor de 'Vloer van de toekomst' om stapsgewijs te ontdekken met welk ontwerp- en montageproces van vloeren, leidingsystemen, dekvloeren en kant-en-klaar trapgat er gewerkt moet worden om de verdiepingsvloer de volgende werkdag gereed en beloopbaar te krijgen.

R&D Lounge
In het hart van hal 9 is dit de plek om collega’s te ontmoeten en tijd te nemen voor een hapje en een drankje. Haal hier ook de informatie voor een volgende themaroute over BouwBeurs.

Projecten Expo BouwBeurs R&D
Van drie projecten worden maquettes, details en materialen getoond. Waaronder de enorme, maar tegelijkertijd ragfijne betonnen panelen van station Lansingerland-Zoetermeer.

TechForum - Solar Visuals
Rondom het TechForum zijn panelen gehangen van Solar Visuals: zonnepanelen met een unieke print, ontwikkeld door TS Visuals, TNO en UNStudio. Kijk uit naar kleurige panelen van ca. 2 x 2 meter: het zijn slechts ideeën voor veelkleurige solar toepassingen aan de gevel, anders dan een blauwe geruite jas.

Betonhuis
Hal 9, stand D054
Eyecatcher op BouwBeurs: de resultaten van de workshop(s) Experimenteel Beton - een samenwerking van industriële en ontwerpende partners van het Betonhuis.Onder andere architectenbureau MVRDV experimenteerde mee voor deze editie.

Glasplein
Hal 0, stand A011 en A022
De vele mogelijkheden van glas wordt tentoongesteld op het GlasPlein: interieurglas, veiligheidsglas, brandwerend glas, thermische isolaite, constructief glas en schakelbaar glas. Deze producten worden gecombineerd met ‘elevator pitches’ gepresenteerd door het Kenniscentrum Glas op het podium van het GlasPlein.

Houtpaviljoen
Hal 10, stand F010
Het Houtpaviljoen is een initiatief van acht bedrijven en organisaties in het brede houtvak in zowel Nederland als daarbuiten. Beursthema is ‘Bouwen op Hout!’ met in de hoofdrol het ‘betrouwbaar, flexibel, gevarieerd, hightech en milieuvriendelijk bouwmateriaal van hoge kwaliteit’.

-->