Route & Contact

Jaarbeurs ligt in het centrum van Utrecht, direct naast het Centraal Station en aan diverse invalswegen. 

Openbaar Vervoer

Jaarbeurs ligt naast het grootste station van Nederland en is dus uitstekend bereikbaar per trein. Volg vanuit de centrale stationshal de borden ‘Jaarbeursplein’. Het hallencomplex ligt vervolgens aan de overzijde van de straat. Gezien de verwachte drukte is het aan te raden gebruik te maken van het openbaar vervoer.

» Plan hier je reis met openbaar vervoer 

Goedkoop met de trein

Zorgeloos naar de beurs? Pak de trein! Binnen 5 minuten loop je van het station naar de BouwBeurs. Bovendien krijg je van de NS 20% korting op je treinkaartje. Via een speciale link kun je een treinkaartje met korting bestellen.

Let op! De actie is alleen geldig in combinatie met je toegangsbewijs voor de BouwBeurs. Dit moet je bij controle in de trein de conducteur laten zien. En je kunt pas instappen vanaf 9.00 uur 's morgens. Voor die tijd betaal je het volle tarief. 
» Naar de NS-actie 

Route & parkeren

Kom je met de auto, volg dan vanaf de Ring Utrecht de blauwe ANWB-borden met de aanduiding ‘Jaarbeurs’. 

Rondom het Jaarbeurscomplex zijn uitgebreide parkeermogelijkheden. Het parkeertarief bedraagt € 4,- per uur (of een deel van een uur) tot een maximum van € 16,50 per dag. (onder voorbehoud van parkeertariefwijziging per 1 januari 2019) Voor vertrek reken je af bij één van de parkeerautomaten op het terrein. Je kunt ook met je creditcard parkeren. Dit doet je heel simpel door bij het inrijden en het verlaten van het parkeerterrein je creditcard aan te bieden in de automaat bij de slagbomen. 

Voorafgaand aan je bezoek aan Jaarbeurs kun je ook online alvast online een parkeerplaats reserveren. Een dagkaart kost dan € 15,50 (onder voorbehoud van parkeertariefwijziging per 1 januari 2019) . 

Heb je een gehandicaptenparkeerkaart? Dan kunt je op alle parkeerterreinen gratis parkeren. Bij je terugreis kun je je melden aan de intercom, je wordt dan verder geholpen. Op P3 en P4 is een aantal vaste parkeerplekken gereserveerd voor mindervalide bezoekers. Ook zijn op P1 en P4 diverse elektrische oplaadpunten.

Daarnaast kun je gebruik maken van de diverse P+R locaties in Utrecht, zoals P+R Westraven vlak bij de A12 (Navigatieadres: Griffioenlaan 1 bis, 3526 LA Utrecht). Een parkeerkaart kost € 5,-. Vanuit hier neem je gratis de tram (max 5 personen) en sta je in 7 minuten voor de deur van de Jaarbeurs.

Park & Ride

Utrecht kent Park + Ride locaties. Je kunt je auto bij één van deze stations parkeren en het laatste stukje van de reis met het openbaar vervoer afleggen. Een combikaartje voor Park + Ride kost € 5,00 per dag. Voor dat bedrag kun je je auto een hele dag parkeren en met bus of sneltram naar het centrum en weer terug, voor maximaal vijf personen. De handigste oplossing is P+R Westraven. Binnen tien minuten ben je met de tram bij de Jaarbeurs. De tram vertrekt elke 7 minuten.

» Ga naar de website van Park & Ride in Utrecht.

P + R Westraven

Via A12 - afslag 17 en volg de bewegwijzering naar ‘Westraven’
Adres voor navigatiesysteem auto: Griffioenlaan 1 bis, 3526 LA Utrecht 

P + R Papendorp

Via A12 - afslag 16 (Nieuwegein/Papendorp) en volg de bewegwijzering naar ‘Papendorp’ 
Adres voor navigatiesysteem auto: Papendorp, Mercatorlaan, 3528 BL Utrecht 

P + R De Uithof

Ten oosten van de stad. Via A28 - afslag 2 (Utrecht De Uithof) en volg de borden naar 'P+R De Uithof'.
Adres voor navigatiesysteem auto: Utrecht; Universiteitsweg, kruising A28.

Contact

De BouwBeurs is in (en wordt georganiseerd door) de Jaarbeurs in Utrecht. Wanneer je vragen hebt, kun je ons van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 18.00 uur bereiken.  

Jaarbeurs | Utrecht
T | 030 - 295 59 11
E | info@jaarbeurs.nl

-->