BouwBeurs Nieuwscafé

DAGELIJKS LIVE GESPREKKEN 

Luisteren naar inspirerende verhalen van koplopers in de bouw? In het BouwBeurs Nieuwscafé houdt anchorman Frans Reichardt dagelijks live interviews met bouwers die een stap extra zetten op de thema’s energieneutraal bouwen, renovatie & transitie, gezonde gebouwen en personeel & veiligheid.

Hoe renoveer je in stappen naar nul op de meter, zonder spijt te krijgen van een eerdere maatregel? Hoe ziet een nieuwbouwwijk in 2030 er uit? Groen bouwen met natuurlijke materialen, hoe doe je dat in de praktijk? Hoe scoor je 9’s en 10’en bij je klanten? En hoe kun je actief sturen op veiligheid en gezondheid binnen je bouwbedrijf?

In het BouwBeurs Nieuwscafé, dat wordt geprogrammeerd door Aannemervak.nl, ligt de nadruk niet op visioenen en vergezichten, maar geven vooral bouwers met hun eigen verhaal antwoorden op bovenstaande vragen. De gesprekken worden elke dag tijdens BouwBeurs live gehouden op de beursvloer. Bezoekers kunnen hierbij zijn, of de gesprekken live volgen op de schermen.

AAN TAFEL...

Van der Hulst Bouwbedrijf en alle betrokken bouwpartners overtreffen zichzelf met elk nieuw project. Momenteel bouwt het bedrijf 33 zogenoemde Plus-op-de-Meter-woningen in een smart grid in de wijk Hooghkamer in Voorhout. "We bouwen nu de woning van 2030", zegt directeur Yvonne van der Hulst.

 Naast een timmerfabriek en een renovatielab heeft bouwbedrijf Van Dillen uit Culemborg sinds kort ook de beschikking over een prefab fabriek. Het bestaande oeuvre is daarmee uitgebreid met het leveren van houten elementen voor energieneutrale woningen en hoogwaardige renovaties van bestaande bouw. “Elke generatie moet ergens in zijn tijd een verandering aanbrengen”, is de overtuiging van directeur Cees van Dillen.

Peter Koenders is directeur van Koenders Totaalbouw en voorzitter van de Taskforce Veiligheid & Arbeidsomstandigheden van Bouwend Nederland. De ambitie: nul doden in de bouw. “Werkgevers spelen een belangrijke rol in het creëren van een open cultuur. Het moet normaal zijn om veilig te werken. En als werknemer te kunnen zeggen: ik werk veilig of ik werk niet.”

>> Bekijk het hele programma van BouwBeurs Nieuwscafé

 

BouwBeurs-thema 


Powered by...

nieuwscafe
-->